Kunst uit Poolse zusterstad bij BplusC

Bij BplusC aan de Nieuwstraat is tot half augustus kunst uit de Poolse zusterstad Toruń te zien. De stedenband Leiden-Toruń bestaat dit jaar 25 jaar. In deze 25 jaren zijn er veel uitwisselingen geweest tussen beide steden op het gebied van cultuur, sport en sociale zorg. Ter gelegenheid van dit jubileum worden er diverse tentoonstellingen gehouden. In de gangen rond de binnentuin van BplusC zijn foto’s te zien die gemaakt zijn door fotografen uit de tien zustersteden van Toruń, toen zij in juni 2012 een bezoek aan de Poolse stad brachten. Het zijn foto’s van alles wat zij bijzonder vonden, of wat hun opviel in Toruń. Omdat Leiden een van de zustersteden is, hebben ook Leidse fotografen zoals Lenny Waasdorp, Teresa Kwiecien, Wim Lamboo en Jan Oldenburger meegewerkt aan het project. Verder is er op de Nieuwstraat een kleine collectie medailles en sculpturen van drie kunstenaars uit Torun  te zien.

 

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×