Turken in Nederland diep verdeeld over gebeurtenissen in hun land

Turken in Nederland zijn diep verdeeld over de situatie in hun thuisland, zegt Erik-Jan Zürcher, hoogleraar Turkse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden. Hij ziet vooral op sociale media toenemende agressie in het debat over de gebeurtenissen in het land. Daar botsten tegenstanders van de autoritaire regeerstijl van Erdogan met de politie en kreeg de regering veel (internationale) kritiek op het harde optreden van politie.

Audiofragment: Hoogleraar Erik-Jan Zürcher was te gast in Nieuws071 waar hij vertelde over de Turkse toestand

Wat begon als protest tegen de aanleg van een winkelcentrum, groeide volgens Zürcher binnen een dag uit tot een protest tegen de regering Erdogan. Züricher verwacht geen botsingen tussen Turken in Nederland, ondanks de tegenstellingen tussen voor- en tegenstanders van Erdogan. “Dat gebeurt ook in Turkije nauwelijks. Die botsingen blijven, in alle hevigheid soms, beperkt tot schermutselingen tussen demonstranten en oproerpolitie.”

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×