De stenen, met in het midden De Gecroonde Hoet. (Foto: PR.)

Gevelstenen terug op Breestraat

Gisteren zijn drie gevelstenen op de hoek van de Breestraat en Diefsteeg geplaatst. Het gaat om gevelsteen De Gecroonde Hoet en de twee gedenkstenen “Anno” en “1652”. Wethouder De Haan, die de stenen onthulde, noemde het belang van samenwerken tussen gemeente en vrijwilligers bij het werken aan erfgoed in de stad. Hij hoopt dat er meer van dit soort initiatieven worden genomen zodat het verhaal van de stad zichtbaar blijft.

Dit project werd geleid door de Werkgroep Geveltekens van Historische Vereniging Oud Leiden. Zij richten zich op het behoud en herstel van geveltekens en proberen ze zoveel mogelijk in oude staat te herstellen. Voor meer informatie over de gevelstenen kunt u kijken op de website van Oud Leiden.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×