Petra gezien vanuit de kloof (Foto: Jane Taylor)

Wonder uit Jordanië komt naar Leiden

Het Rijksmuseum van Oudheden haalt woestijnstad Petra naar Leiden. De uit rotsen gehouwen stad in Jordanië krijgt een tentoonstelling in het museum. Van  9 oktober tot 23 maart zullen er 150 stukken uit Petra te zien zijn. Centraal staan de beeldhouwwerken die zijn bewerkt met reliëfs van dieren, planten en goden. Door middel van een 3D-instalatie lijkt het net alsof Petra echt in Leiden is beland. In het teken van de tentoonstelling zijn er lezingen, rondleidingen, cursussen en filmavonden georganiseerd in het museum.

Petra is een stad in Jordanië. De enige manier waarop je er kunt komen is via een smalle bergkloof. Het was de hoofdstad van de Nabateeërs, een nomadisch volk dat zich 2000 jaar gevestigd heeft in Zuid-Jordanië. Bezoekers boven de achttien jaar moeten een toeslag betalen van €2,50 voor de tentoonstelling.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×