Afbeelding: Pepijn Productions.

Next wordt danscafé; COC moet deurbeleid aanpassen

Dansen blijft in Leiden op meer plekken toegestaan dan alleen in de twee officiële discotheken In Casa en de Oude Harmonie. Een jaar geleden legde de gemeente een ‘dansverbod‘ op aan de Next aan de Langebrug, omdat die niet over een discotheekvergunning beschikt en er klachten uit de buurt kwamen. De Next vocht het verbod tevergeefs aan, maar mag nu toch gelegenheid blijven bieden tot dansen. Wel moet de uitstraling worden aangepast aan de nieuwe horeca-categorie die de gemeente wil toestaan: danscafé’s.

Audiofragment: Burgemeester Lenferink over danscafé’s en paracommerciële horeca.

Het toevoegen van een extra categorie horecazaken mag dan een versoepeling lijken van het Leidse beleid, het gaat wel gepaard met een stevige(r) handhaving. Nu in feite alle horecazaken aan de regels kunnen voldoen, wil burgemeester Lenferink harder gaan optreden tegen kroegen die zich er niet aan houden. Die trend lijkt ook al ingezet. De afgelopen weken kregen verschillende kroegen te maken met de handhavers van de gemeente. De burgemeester denkt de komende tijd zelfs meerdere café’s helemaal te sluiten.

Naast de regels voor de gewone horeca is de gemeente ook druk bezig met een inventarisering van de zogenaamde ‘paracommerciële’ horeca. Dat zijn bijvoorbeeld kantines van (sport)verenigingen, clubhuizen en andere verenigingsgebouwen zoals dat van het COC Leiden. De horecafunctie moet daar ondersteunend zijn aan de activiteiten van de vereniging. Het COC heeft van de gemeente inmiddels te horen gekregen dat het toelatingsbeleid moet worden aangepast. Iedereen kon er terecht en dat mag niet. Voortaan mogen alleen leden en introducees worden toegelaten tijdens de disco- en café-avonden.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×