VVD houdt voet bij stuk: Geen parkeerprobleem in Transvaal

Bewoners van de Leidse wijk Transvaal bestoken de Leidse politiek al maanden met klachten over parkeeroverlast in hun wijk. Om die op te lossen willen ze zelfs dat er betaald parkeren wordt ingevoerd om zo te voorkomen dat ‘vreemdparkeerders’ hun auto gratis in de wijk neerzetten en naar het centrum wandelen. Veel partijen willen het probleem met spoed oplossen, zelfs nu de invoering van betaald parkeren in het college is geblokkeerd. Dat zou namelijk lastenverhoging zijn en er is afgesproken de lasten deze collegeperiode niet te verhogen.

https://youtube.com/watch?v=0Eg_sjsBJTQ

Volgens VVD-raadslid Frederik Zevenbergen is er helemaal geen probleem in Transvaal. Om dat te bewijzen, filmde hij een week lang elke dag de lege plekken in de wijk.

Eén partij in de raad is alle behalve overtuigd van de ernst van de parkeerproblemen; de VVD. Raadslid Zevenbergen deed eerder al enkele steekproeven in de wijk en ontdekte meerdere lege parkeerplaatsen, nu heeft hij een week lang elke dag rondgereden en zijn waarnemingen gefilmd.

De problematiek in Transvaal op korte termijn oplossen, gaat misschien toch nog lukken. Verschillende partijen werken aan een plan dat op een meerderheid in de raad kan rekenen. Uitbreiden van de al lopende proef met Blauwe Zones wordt als het meest kansrijk gezien. Dat kan namelijk heel snel worden ingevoerd. Die proef zou dan in alle wijken waar hij loopt moeten worden verlengd tot na de verkiezingen in maart 2014. Nu is het nog de bedoeling dat de proef op 1 januari afloopt.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×