Leiden Marathon wil internationale erkenning

Een officiële internationale erkenning. Dat is wat organisator Tjeerd Scheffer van de Leiden Marathon wil. Op die manier kan de Leiden Marathon flink doorgroeien, omdat Leiden dan wordt opgenomen op de wereldwijde marathonkalender. “Je moet er veel voor doen, zoals scheidsrechters uit het buitenland en mensen die de routes certificeren, maar je krijgt er ook veel voor terug”, zegt Scheffer: “We kunnen dan lid worden van de Association of International Marathons and Distance Races (AIMS)”, waardoor er een heleboel deuren opengaan.

Audiofragment: Tjeerd Scheffer wil een volgende stap maken met de Leiden Marathon: internationale erkenning en een forse groei.

Voor de start wil Scheffer uitwijken naar de kop van de Breestraat: “We verwachten veel meer lopers en dan kunnen we de hele Breestraat gebruiken voor het opstellen van de deelnemers. Op een voor de gelegenheid autovrij gemaakte Korevaarstraat is bovendien veel meer ruimte voor het publiek. De nieuwe looproutes blijven zo goed als ongewijzigd, alleen bij de Baanderij zit een saai stukje en dat wordt aangepast”.

Snellere tijden verwacht Scheffer niet als de internationale plannen doorgaan. Dat kan volgens hem alleen door echte snelle lopers in te huren, zoals in Amsterdam en Rotterdam gebeurt. Scheffer: “Maar wij organiseren de Leiden Marathon voor vier ton, Amsterdam kost 800.000 euro en Rotterdam zelfs anderhalf miljoen”.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×