Leidse Haven mooie horecalocatie rijker

Gistermiddag verrichtte wethouder Pieter van Woensel de officiële opening van etablissement ‘De Volharding’ aan de Haven. Hiermee heeft het voormalige havenkantoor van De Leidsche Stoombootmaatschappij ‘De Volharding’ de oorspronkelijke naam teruggekregen. Deze maatschappij werd opgericht in 1852 en verzorgde lijndiensten aanvankelijk tussen Leiden en Amsterdam en later naar Gouda, Rotterdam en Uithoorn. Aan het stoomboottijdperk kwam in 1930 een einde. In 2011 werden de voormalige Jonkpanden door de gemeente verkocht met de bedoeling om er hoogwaardige horeca in te vestigen als upgrading van het Havengebied. De Leidse horeca-ondernemer Wilbert Streng gaat voor: “Een gave loungezaak met regelmatig livemuziek in een jazzy sfeer.” (Foto’s: J.P.Kranenburg.)

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×