HiP start met lokale helpdesk

Binnenkort start Hulp in Praktijk (HiP) met een lokale helpdesk. HiP is bedoeld voor mensen die een hulpvraag hebben, maar niet beschikken  over buren of familieleden die hen daarbij kunnen helpen. Tot nu toe komen hulpvragen nog bij een landelijke helpdesk binnen. Wanneer daar zo’n vraag binnenkomt, wordt er een geschikte vrijwilliger bij gezocht, liefst in de buurt van de hulpvrager.

Binnenkort zal het koppelen van een vrager aan een vrijwilliger lokaal gaan gebeuren. Daarbij zal er gebruik gemaakt worden van een database met zo’n 80 geregistreerde vrijwilligers, afkomstig uit diverse Leidse kerken. De afgelopen anderhalf jaar zijn deze vrijwilligers al meer dan 900 keer ingezet bij klusjes in huis, doktersbezoek of bezoek aan eenzame mensen. Het is de bedoeling in de toekomst ook een afdeling van HiP in Leiderdorp te starten. Meer informatie is te vinden op www.VoorElkaarLeiden.nl.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×