Wethouder Jan-Jaap de Haan legde de laatste hand aan het schilderwerk van het wapen van Rijnland, links van de poort. (Foto: Elinoor Veldman, architektenburo Veldman | Rietbroek | Smit).

Hekwerk Burcht opgeknapt

De Burcht en het hekwerk zijn in volle glorie hersteld. In 2010 werd de uitgebreide restauratie aan de Burcht afgerond. Nu is ook het hekwerk er om heen opgeknapt. De twee zuilen bij de opgang naar de Burcht zijn laat-gotische zuilen. Ze zijn vermoedelijk bij werkzaamheden in 1652/1653 geplaatst.

De zuilen zijn afkomstig van de Visbrug. Daar stonden ze op een stenen borstwering bij de zeshoekige witte steen. Deze steen markeerde onder andere het rechtsgebied van Rijnland. Een replica van de witte steen is nu nog steeds op de huidige Visbrug te vinden.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×