Veelpleger probeert fiets te stelen

De politie heeft woensdag 12 juni een 22-jarige veelpleger uit Leiden aangehouden, nadat hij op heterdaad was betrapt bij een poging een fiets te stelen.

Een politiebiker zag rond 15.30 uur op de hoek van de Clarensteeg met de Mirakelsteeg een bekende veelpleger staan. De politieman vermoedde dat hij op de uitkijk stond en fietste zijn kant op. De man schrok van de agent, riep iets de Mirakelsteeg in en liep vervolgens weg. De agent zag in de steeg een andere bekende veelpleger bij een fiets morrelen. Ook deze man schrok van de agent en gooide gauw iets in een fietstas.

De agent trof in de fietstas een zogeheten blanke sleutel aan. Dat is een loper waarmee sloten van een bepaalde serie opengemaakt kunnen worden. Het slot van de fiets in de steeg was op deze manier geopend. De 22-jarige Leidenaar werd hierop aangehouden. Naar de man die op de uitkijk stond, wordt nog gezocht.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×