D66 over vestiging sociaal pension: 'Gemeente had naar Transvaal moeten luisteren'

De gemeente kan er niets meer aan doen en het sociaal pension komt er hoe dan ook, en precies die combinatie vindt Marc Gaulard (D66) vervelend. Hij wil van het College weten hoe lang de voormalige Marechausseekazerne in beeld was. Want als dat veel langer is dan de buurt sinds kort pas weet, snapt hij niet waarom bewoners niet veel eerder bij de komst van het pension betrokken zijn. Inspraak is belangrijk, zelf ‘met als uiterste gevolg dat de buurt ook nee kan zeggen’. Maar daarvan is nu geen sprake. Het pension, nu aan de Haagweg, moet in september het pand al verlaten. De huur is opgezegd, wat verhuizing volgens het College acuut maakt.  Voor de huisvesting in de voormalige Marechausseekazerne is ook geen wijziging van bestemmingsplan nodig.  Gaulard wil nu weten hoe acuut die verhuizing is en heeft dat het College gevraagd. 

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×