Toiletjuffrouw Gré deelde hapjes uit aan Frank de Wit, Greetje van Gruting en omstanders. (Foto: Hidde de Meij, fotoreportage Emile van Aelst).

Openbaar toilet Kapelstraat geopend

Vanmiddag om 13.00 werd het nieuwe openbare toilet geopend door wethouder Frank de Wit en raadslid Greetje van Gruting. Het toilet bij de fietsenstalling aan de Kapelstraat is een langgekoesterde wens van Van Gruting. Zij strijdt al jaren voor een toilet waar toeristen en winkelend pulbiek hun behoefte kunnen doen. Van Gruting: “Leiden toont zich nu een echte gastheer in de openbare ruimte. Ik ben trots op dit resultaat!” Het toilet naast het stadhuis is niet het enige openbare toilet in Leiden, maar wel het enige dat 24 uur per dag open is.

Audiofragment: Vandaag werd een openbare toilet in Leiden geopend. Onder andere Greetje van Gruting en Frank de Wit kwamen aan het woord.

Als het aan Van Gruting ligt is dit niet het laatste toilet dat gebouwd wordt. “Vroeger waren op het stadhuisplein en de Kaasmarkt openbare toiletten en op de Herengracht een urinoir. De toiletten bij het stadhuis zijn in de jaren 80 al gesloten en de toiletten op de Kaasmarkt werden afgebroken omdat er veel overlast van was. De krul op de Herengracht is nog wel in functie maar ja, dat is voor een deel van de bevolking geen optie.”

Leiden Openbare Toiletten Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×