Uit de motivatie van het Commissariaat voor de Media blijkt dat voor Holland Centraal / Unity is gekozen op basis van het advies van de gemeente Voorschoten. Dat was de enige gemeente die een gemotiveerde keuze maakte voor Holland Centraal. Onder meer vanwege de regionale functie die door het besluit van het commissariaat nu juist vervalt. Holland Centraal verliest daardoor namelijk de bollenstreek als uitzendgebied. Die gaat naar Omroep Nens uit Noordwijk.

Commissariaat kiest Unity en Nens

Het Commissariaat voor de Media halveert het uitzendgebied van Omroep Holland Centraal (Unity). De bollenstreek-gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen worden toegewezen aan omroep Nens die nu al uitzendt voor Noordwijk en Noordwijkerhout. Unity blijft volgens het besluit de lokale omroep voor Leiden, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. De Stichting Lokale Omroep Regio Leiden (Lorelei) – die een samenwerking wilde aangaan met Sleutelstad – vist achter het net.

Tegen het besluit is nog beroep mogelijk. Of Lorelei daar gebruik van maakt, is nog niet bekend.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude RTV Lorelei


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×