Wethouder Frank de Wit van Onderwijs, Sport en Milieu sloeg de eerste paal de grond in (Foto: Gemeente Leiden) 

Start nieuw sportcomplex aan Montgomerystraat

Op vrijdag 7 juni is de eerste paal van het nieuwbouwproject de grond in geslagen. Onder toeziend oog van korfbalvereniging KZD en American Football Club Lightning Leiden sloeg de heimachine de eerste paal de grond in. Hiermee is de start van de bouw van het nieuwe sportcomplex definitief een feit.

Het ontwerp zal uit een strook bestaan waarop de sporter en bezoeker door een verlengde toegangsbrug naar een centraal punt wordt geleid. Vanaf dit centrale punt is er een goed overzicht over het gehele sportpark en kan een keuze worden gemaakt van wat het doel is van het bezoek.

De gebouwen die op de strook worden gesitueerd worden zo vormgegeven dat de functie duidelijk herkenbaar is, gesloten volumes voor de privé functies, de kleedruimten, en open volumes voor de openbare functies, de clubgebouwen. Aan de noordzijde worden onder andere vier nieuwe kleedruimten gerealiseerd. Aan de zuidzijde zullen de bestaande verouderde kleedruimten worden gesloopt en vervangen door 4 kleedruimten, ruime bergingen en een EHBO-ruimte. De verschillende volumes worden door middel van een omkaderend dakelement verbonden tot één sportaccommodatie, zodat er een collectief geheel ontstaat waarbinnen iedere club toch ruimte heeft voor zijn eigen individuele identiteit.

Ook de connectie met de wijk wordt sterk verbeterd. De groenstrook aan de Montgomerystraat wordt uitgedund waardoor het sportpark zichtbaar wordt en hierdoor moet de beleving van de straat toenemen. De accommodatie zal zonder achterkanten vormgegeven worden en de open volumes maken interactie met zowel het sportpark als de Montgomerystraat mogelijk.

Naar verwachting zijn de accommodaties in het voorjaar van 2014 klaar.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×