11 Jaar geeist tegen dader dodelijke steekpartij

De officier van justitie heeft vandaag 11 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 63-jarige man uit Leiden, die ervan wordt verdacht een 43-jarige man om het leven te hebben gebracht op 15 september 2012. De officier van justitie legt de man doodslag ten laste. Het slachtoffer was de ex-partner van de dochter van de verdachte. De mannen konden al langere tijd niet goed met elkaar overweg. Op 15 september kregen de mannen ruzie in het clubgebouw van de duivensportvereniging aan de Voorschoterweg in Leiden.

Het slachtoffer dacht dat de verdachte spullen uit zijn huis had laten halen en de 43-jarige man ging verhaal halen. De ruzie ontaarde in een worsteling waarbij een getuige ingreep. De 43-jarige man verliet toen het clubhuis. De verdachte pakte vervolgens uit de keuken van het clubgebouw een mes en ging achter het slachtoffer aan. Vervolgens stak hij hem meerdere keren in zijn bovenlichaam. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

De verdachte waarschuwde zelf de politie. Die trof het slachtoffer op de grond op straat aan. De verdachte zat in het clubgebouw en gaf aan waar het mes lag. Hij is vervolgens aangehouden. De man liet in een verhoor in oktober weten dat hij bang was dat de 43-jarige man een vuurwapen had en daarom ging hij achter het slachtoffer aan met een mes. De officier van justitie vindt deze verklaring onaannemelijk.

Zo blijkt uit verklaringen van getuigen en de verdachte zelf dat het slachtoffer geen bedreigingen had geuit. Bovendien was het de verdachte zelf die de confrontatie nogmaals opzocht door achter het slachtoffer aan te lopen. Toen de verdachte de politie belde na de steekpartij, gaf hij aan dat hij boos was en niet bang, toen hij het slachtoffer neerstak.

De officier van justitie benadrukte tijdens de zitting de ernst van de zaak: een ander mens van het leven beroven, is het zwaarste misdrijf dat iemand kan plegen. De nabestaanden moeten verder leven met dit verlies. Ernstig vond de officier van justitie ook dat de verdachte de doodslag op straat pleegde, waardoor meerdere personen, waaronder kinderen, de steekpartij zagen.

Bij het bepalen van de strafeis heeft de officier van justitie rekening gehouden met de omstandigheden die aan de steekpartij vooraf gingen. Zo raakte de verdachte gewond na de worsteling in het clubgebouw en was er al lange tijd sprake van een moeizame relatie tussen de twee mannen. Feit blijft dat de man een zeer ernstig misdrijf heeft gepleegd door iemand van het leven te beroven en daarom vindt de officier van justitie een jarenlange gevangenisstraf op zijn plaats.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×