Elzo Hoexum met zijn kudde aan het werk in polderpark Cronesteyn. (Foto: PR).

GroenLinks pleit voor stadsschapen

GroenLinks pleit bij het college voor stadsschapen. De partij doet dat naar aanleiding van een artikel in de Volkskrant over een kudde schapen die sinds mei in de Roterdamse wijk Spangen wordt ingezet om het gras kort te houden. Het idee is niet nieuw. Vorig jaar was herder Elzo Hoexum al aan het werk in polderpark Cronesteyn en in Voorschoten waar hij zijn kudde liet grazen. Ook in Amersfoort, Groningen en Maastricht zijn stadsschapen ingezet om de grasmaaimachines waar mogelijk te vervangen.

Audiofragment: GroenLinks-raadslid Walter van Peijpe blaat over schapen.

De partij vindt het een goed idee om ook in Leiden schapen in te zetten. “Schapen maken niet zoveel lawaai, gebruiken geen fossiele brandstoffen, grazen keurig om bomen heen en eten snelgroeiende grassen en veelvoorkomend onkruid weg, waardoor waardevolle plantensoorten weer kunnen groeien. Zo ontstaat een gevarieerde vegetatie, wat weer goed is voor bijen, vlinders en stadsvogelsoorten”, aldus raadslid Walter van Peijpe, die hierover schriftelijke vragen aan het college heeft gesteld.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×