Volgens Pieter Kos is de perspectiefnota houdbaar tot maart volgend jaar. Na de verkiezingen hoopt hij op een andere politieke wind in Leiden waardoor er andere keuzes gemaakt kunnen worden. (Foto: Gerry van Bakel).

Kos: Snel oplossing voor parkeren Transvaal

GroenLinks wil samen met de PvdA, de SP en D66 snel een oplossing vinden voor de parkeerproblemen in de Leidse wijk Transvaal. Afgelopen week bleek bij de presentatie van de meerjarenbegroting dat het gemeentebestuur geen uitbreiding wil van betaald parkeren in de stad, zelfs niet als wijken daar zelf om vragen. Een meerderheid binnen het college mag dat dan niet willen, binnen de raad tekent zich wel een meerderheid af voor een oplossing in de vorm van betaald parkeren. Dat wordt dan wel goedkoper dan in het centrum.

Audiofragment: GroenLinks-fractievoorzitter Pieter Kos over de meerjarenbegroting van het college.

GroenLinks duo-raadslid Joost Hartlief zoekt momenteel steun bij de bovengenoemde partijen zodat er nog bij de behandeling van de perspectiefnota een voorstel kan worden aangenomen om de parkeerproblemen op te lossen. “Dat wordt dan wel in de vorm van een amendement, een motie kan het college namelijk opnieuw naast zich neerleggen”, aldus Hartlief.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×