Zijlstra: "Als je fraude zoekt, vind je het ook"

De bezuinigingen in de zorg zijn ook voor VVD-ers steeds lastiger uit te leggen. Zeker als blijkt dat er aan de andere kant voor enorme bedragen wordt verspild en bezuinigd. Dat probleem stelde VVD-raadslid Greetje van Gruting gisteravond aan de orde bij VVD Tweede Kamervoorzitter Halbe Zijlstra die gastspreker was tijdens het politiek café van de VVD Leiden. Volgens Zijlstra is het juist zo dat het kabinet keihard inzet op de opsporing van fraude: “En, verrassing, dan vindt je ook meer fraude”. Volgens Zijlstra is fraude in economisch lastige tijden ook een groter probleem, omdat mensen dan ‘creatiever’ worden.

Audiofragment: Halbe Zijlstra was gisteren gastspreker bij het politiek café van de VVD Leiden.

Een vraag uit de zaal over de Rijn Gouwelijn – maar daar weet u natuurlijk niets van… – leidde tot de nodige hilariteit. Zijlstra is getrouwd met VVD-gedeputeerde Ingrid de Bondt en weet dus alles van de infrastructurele projecten in deze regio.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×