VVD: Snel starten met Singelpark; Transvaal moet wachten

Als het aan de VVD ligt, wordt er snel begonnen met de aanleg van het Singelpark. Althans met die onderdelen die weinig beheerkosten met zich meebrengen. Bijvoorbeeld het weghalen van de dam bij de e-on centrale. Dat zegt fractievoorzitter Paul Laudy. Het college wil de aanleg van het Singelpark voor onbepaalde tijd voor zich uitschuiven, omdat de benodigde drie ton jaar jaar voor het onderhoud niet beschikbaar is. Gisteren zei initiatiefnemer Jeroen Maters al tegen Sleutelstad dat dat bedrag ook pas over vele jaren helemaal nodig is. Laudy vindt dat dat in elk geval logisch klinkt.

Audiofragment: VVD-fractievoorzitter Paul Laudy over bezuinigen, subsidies, het singelpark en parkeren.

Op andere onderdelen kan Laudy zich vrij goed vinden in de perspectiefnota die het college vrijdag presenteerde. Alleen mag er wat hem betreft wel wat meer worden bezuinigd op subsidies. Naast het bevriezen van de subsidiebedragen wil hij graag nog extra snijden door keuzes te maken. Daarmee zou dan ook het ontbrekende geld voor het onderhoud van het Singelpark makkelijk gevonden kunnen worden.

Voor de bewoners van Transvaal en de andere wijken rondom het centrum heeft Laudy minder goed nieuws. Voor uitbreiding van betaald parkeren moet je niet bij de VVD zijn. “Als ik dat wilde, had ik wel D66 gestemd”, aldus de liberale voorman die een oplossing voor de parkeerproblemen niet eerder verwacht dan eind van dit jaar. “En als het dan niet lukt, wordt het een onderwerp voor de verkiezingen”.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×