Julius Terpstra (CDJA): “Jongeren komen er bekaaid van af”

Op 25 mei werd bekend dat de Leidse geschiedenisstudent Julius Terpstra de nieuwe voorzitter van het CDJA is geworden. Een week na zijn glorieuze overwinning met een mooi mandaat, hij kreeg vijftig procent van de stemmen, was hij weer te gast bij Stud071. Daar werd onder andere vooruit gekeken naar zijn plannen als voorzitter.

Zo wil Terpstra zich inzetten voor jongerenproblematiek. “Jongeren komen er onder het kabinet Rutte-Asscher bekaaid vanaf. De ouderen hebben een stem en je hoort jongeren te weinig. Dus ik vind dat jongeren in het publieke debat wel meer stem verdienen. Daar wil ik me hard voor gaan maken, de komende tijd”. 

Audiofragment: Julius Terpstra (CDJA-voorzitter) in Stud071 over de campagne en plannen.

Volgens Terpstra is het nodig om voor belangen van jongeren op te komen. “Er komt ontzettend veel op jongeren af. We gaan langer doorwerken, maar de werkloosheid is gigantisch. Huisvesting is moeilijk, we kennen allemaal de problemen in Leiden alleen al, en de studiefinanciering en de ov-kaart dreigen te verdwijnen. Als we nu niets laten horen, wordt alles voor ons besloten en zitten we goed te balen over vijf of tien jaar.”

Om de discussie eerlijker te maken wil hij een breed platform creëren, door op te trekken met zijn collega-voorzitters van andere politieke jongerenorganisaties. “Samen sta je sterk”, doet Terpstra een handreiking. Onder zijn collega’s treft hij in DWARS-voorzitter Ashley North een stadsgenoot aan. “Het is toch een beetje een politieke kweekvijver, dat Leiden”, stelt Terpstra met een knipoog.

Mocht het tot een vruchtbare samenwerking komen tussen de politieke jongerenorganisaties, is Terpstra niet bang dat hij in de brede discussie geen echt CDJA-geluid kan laten horen. “Het gaat onder andere om verantwoordelijkheid nemen. Op bijvoorbeeld de arbeidsmarkt en de woningmarkt zijn hervormingen nodig. Dat vind ik typisch onderwerpen voor het CDJA, om daar het voortouw in te nemen. Het draait om rentmeesterschap.”

Julius Terpstra is de komende twee jaar voorzitter van het landelijke CDJA. “Ik hoop dat jullie in die tijd nog veel van mij gaan horen”, sluit hij ambitieus af.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×