Eindelijk droge voeten in de Kooi

Eindelijk krijgt de Kooi een oplossing voor de waterproblemen die het na forse regenbuien heeft. Het Leidse College van B&W heeft structureel geld gevonden voor het maken en onderhouden van een “polderbak”. Hiermee kan overvloedig water snel worden weggepompt en moet wateroverlast worden voorkomen. Verantwoordelijk wethouder Frank de Wit (D66) denkt hiermee een duurzame oplossing te hebben gevonden.

Al jaren heeft de Kooi in Leiden Noord last van wateroverlast als het hard heeft geregend. De wijk ligt bijna op grondwaterpeil en sommige delen van de wijk liggen ook nog eens lager. De arbeiderswijk, die deels werd ontworpen door de beroemde Leidse architect H.J. Jesse,  is in de jaren twintig en dertig om kosten te besparen ongefundeerd gebouwd. Hierdoor is een deel van de wijk wat weggezakt.

Leiden Oude Kooi


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×