Schrijfster vertelt over 'Langs Leidse Stegen'

Volgende week zaterdag geeft Tanneke Schoonheim een lezing bij boekhandel Selexyz Kooyker over haar onlangs verschenen boek ‘Langs Leidse Stegen’. Hierin heeft zij alle stegen die Leiden telt, beschreven. Leiden heeft een indrukwekkend aantal stegen. In totaal zijn er maar liefst 86 bewaard gebleven, allemaal gelegen binnen de Singels. Ze hebben allemaal hun eigenaardigheden. Waar komt de naam Lombardsteeg bijvoorbeeld vandaan? Waarom heeft Leiden een Schagensteeg? Wie woonde er in de Bouwelouwensteeg? Waar heeft de Spijkerboorsteeg zijn naam aan te danken? Hoeveel Molenstegen waren er vroeger in Leiden? Op deze en andere vragen vindt de lezer het antwoord in dit boek. De lezing begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk. Reserveren kan via klantenservice.kooyker@selexyz.nl.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×