Leidse subsidies: toch kaasschaaf in plaats van kiezen

De gemeenteraad hoeft zich de komende weken niet te buigen over de Leidse subsidies. Eerder wilde de raad graag een discussie over welke instellingen en activiteiten nog subsidie zouden moeten krijgen en welke niet. Het college ontwikkelde daarvoor zelfs een speciale ‘subsidie-tool’ waarmee de raadsleden zelf inzicht konden krijgen in de effecten van bepaalde bezuinigingen.

Dat hoeft allemaal niet meer, nu het college er op verzoek van de gesubsidieerde instellingen zelf alsnog voor kiest om alle subsidies te bevriezen. In het college-voorstel wordt de benodigde bezuiniging op die manier ook gehaald en dus vindt wethouder Strijk het prima. Dat geldt niet voor de hele raad, dus een discussie zal er nog wel komen, maar of dat alsnog gaat leiden tot kiezen in plaats van schaven valt in de aanloop naar de verkiezingen te betwijfelen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×