D66 wil bouwvergunning in Leiden in één dag uitgeven

D66 wil een bouwvergunning in één dag uit kunnen geven. Dan moet volgens raadslid Timo Gubbens de keten van ambtenaren wel ‘optimaal’ opereren. Er moet vóór het indienen van een vergunning door particulieren en projectontwikkelaars al contact met de gemeente zijn. Nu moeten burgers en ontwikkelaars in één keer de gehele vergunning indienen om bij kleine foutjes steeds te worden afgewezen om, na verbetering, weer opnieuw in te dienen. ‘Wij willen een pro-actieve houding van de gemeente. Betere begeleiding dus. Dat bespaart tijd bij de burgers en kosten voor het ambtenarenapparaat.’ In Rotterdam hebben ze al sinds 2010 ervaring met een snelle vergunning en Leiden kent ook al de flitsvergunning; wie dezelfde dakkapel als de buren wil, kan nu al versneld toestemming krijgen. Daar komt, als het aan D66 ligt, nu dus deze versnelde procedure bij.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×