Nominaties Leidse Architectuurprijs bekend

De genomineerde projecten voor de Leidse Architectuurprijs 2013 zijn bekend. Dit jaar dingen twaalf projecten mee naar de prijs die op zaterdag 22 juni voor de tweede keer wordt uitgereikt. En het publiek mag stemmen op zijn favoriet. Alle inwoners van Leiden en omgeving kunnen van 5 t/m 19 juni stemmen via www.leidschdagblad.nl.  Vanaf 5 juni zijn de projecten te zien in de etalage van het RAP Architectuurcentrum aan de Nieuwstraat 33 te Leiden. Op woensdag 5 en 12 juni presenteren de genomineerde architecten hun project. Kijk op www.rapsite.nl voor informatie over de genomineerde projecten en wanneer welke architecten hun presentaties houden. Op de site kun je je ook aanmelden voor deze presentaties. De zaal gaat open om 19.30 uur, de eerste presentatie begint om 20.00 uur.

In 2011 werd de Architectuurprijs voor het eerst toegekend. En toen was Architektenburo Veldman Rietbroek Smit de gelukkige winnaar voor hun succesvolle renovatie van de Sterrewacht. Met deze prijs willen de gemeente Leiden en het RAP goed opdrachtgeverschap bevorderen en architectonische hoogstandjes onder de aandacht brengen.

De twaalf genomineerden zijn:
Galis Architectenbureau BNA – woning aan Hogewoerd
Bureau Ira Koers – twinhouse
René van Zuuk architecten – twee sportgebouwen
Claus en Kaan – studentenhuisvesting
FARO Architecten – woningbouw aan de Beetslaan
VenhoevenCS – Het Gebouw
Gaaga studio for architecture – streepjeshuis
Heren 5 Architecten – Skyline (woongebouw)
Meyer en Van Schooten – ROC Leiden
architectenbureau Cepezed – CHDR (Center for Human Drug Research)
Mirck Architecture – International Tax Center
VVKH architecten – woning aan de Vlietweg

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×