Manifestatie ‘De wonderlijke wereld van het woord’

Aanstaande dinsdag opent wethouder Jan-Jaap de Haan op het Stadhuisplein de manifestatie ‘De wonderlijke wereld van het woord.’ Op verschillende locaties in de binnenstad worden een week lang activiteiten georganiseerd met als thema ‘Het woord.’ Tijdens de opening wordt het kunstwerk ‘Imagine’ van kunstenares Diana Bell officieel onthuld. In dit enorme boek mag iedere voorbijganger een idee, fantasie of verhaal schrijven. Het kunstwerk reist al enige tijd door Europa en zal eind 2013 worden opgenomen in de Bodleian Library in Oxford. Verder verbeelden kinderen van de dansgroep van BPlusC bij de opening het verhaal van Alice in Wonderland. De manifestatie heeft een cultureel, educatief en kunstzinnig karakter. Bij jong en oud wordt er interesse gewekt in het woord en het woordenboek door een tentoonstelling over niet bestaande woordbetekenissen, een lezing over Twittertaal en een dansuitvoering. Het volledige programma staat op www.leiden.nl. Met deze manifestatie laat Leiden zien trots te zijn op de samenwerking met zusterstad Oxford. De manifestatie wordt georganiseerd door De Stichting Stedenband Leiden – Oxford, BPlusC en de Universiteitsbibliotheek Leiden.

 

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×