Leonard van Lier speelt werken van Schumann, Chopin en Debussy

Aanstaande donderdag geeft de pianist Leonard van Lier een lunchconcert in de Kapelzaal van BplusC aan de Oude Vest. Op het programma staan de Kinderszenen opus 15 van Robert Schumann, de suite Children’s Corner van Claude Debussy en de Ballade nr. 1 opus 23 van Frédéric Chopin. Het concert begint om 12.45 uur.

Leonard van Lier is een zeer begaafd uitvoerend pianist die beschikt over een fabelachtige techniek. Hij werd opgeleid door Jacques De Tiège aan het conservatorium in Tilburg. Hij behaalde de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus met de aantekening ‘uitmuntend’. Daarna vervolmaakte hij zijn spel onder leiding van de befaamde pianist en pedagoog Jan Wijn. Leonard van Lier is prijswinnaar van onder andere het Prinses Christina Concours en het Gaudeamus Concours. Behalve piano studeerde hij ook technische fysica (met de afstudeerrichting akoestiek) aan de technische universiteit te Eindhoven. Naast zijn activiteiten als uitvoerend pianist is Leonard van Lier ook als wetenschappelijk onderzoeker werkzaam bij TNO, afdeling akoestiek, in Delft.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×