Gemeente geeft geen krimp onrust op water neemt toe

De rust terug laten keren op het water in Leiden. Dat was het doel van de VVD die wethouder Strijk afgelopen avond vroeg om te zorgen voor duidelijke regels voor rederijen die in Leiden willen rondvaren. Bijvoorbeeld door een duidelijke vaarverordening waarin alle rechten en plichten van de watergebonden bedrijven zijn opgenomen. Zo’n reglement komt er niet als het aan wethouder Strijk ligt. Er zijn al duidelijke regels en de handhaving wordt vanaf nu voortvarend ter hand genomen. Vandaag gaan de aanschrijvingen de deur uit naar Leidse reders die zonder boten zonder ligplaatsvergunning in de stad hebben liggen. Om welke reders het precies gaat is nog niet helemaal duidelijk, maar het is er meer dan één.

Audiofragment: Chris de Waard in gesprek met VVD-fractievoorzitter Paul Laudy, reder Sjaak Veringa en wethouder Strijk. Inclusief onvervalste redersruzie tussen Veringa en Jack Geerlings van Stichting de Drie Geuzen.

De onrust op het water zal dus eerder toe- dan afnemen, zo verwacht Strijk die de reders niet tegemoet wil komen. De belangen zijn goed afgewogen toen werd besloten dat de Nieuwe Rijn een paar keer per jaar wordt afgesloten voor evenementen, er is een eerlijk speelveld op het water en de handhaving is voor iedereen hetzelfde. Het maakt voor de gemeente niet uit of een rederij als stichting of als bedrijf functioneert.

Audiofragment: In Nieuws071 op Sleutelstad FM sprak Chris de Waard met Jack Geerlings (Stichting de Drie Geuzen) en Tinus Jacobs (Bootjes en Broodjes) en met SP-fractievoorzitter Antoine Theeuwen die vorige week met de reders en wethouders Strijk een rondje door Leiden voer en onderweg de problemen inventariseerde.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×