Ecotuindag in de regio

Velt Holland Rijnland organiseert op zaterdag 1 juni de eerste Ecotuindag in deze regio. Van 13 tot 17 uur zijn zes tuinen open voor het publiek. Deze tuinen worden ecologisch beheerd. Dat wil zeggen dat er geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen gebruikt worden, en dat de tuinen met aandacht voor de natuur zijn ingericht, en beheerd worden. Bij Boerderij Buitenverwachting in Hoogmade en Stichting Stadstuinen in het Leidse Park Matilo staan de moestuinen centraal. Stichting Stadstuinen organiseert tijdens de ecotuindag een plantenruilmarkt. Schooltuinencomplex De Akkerdistel in het Cronesteijnpark in Leiden heeft ook moestuinen, maar daarnaast ook een kruidentuin, vlindertuin en een schaduwbeestjestuin. Tuin Intensis (Voorschoten) en Centraal Wonen De Oranjerie (Leiden) zijn siertuinen. Vrij Groen in Oegstgeest is een tuin op een bouwkavel, die sinds oktober aangelegd wordt, met een moestuin, vlinder- en bijentuin, kerstbomenasiel, touwpomp en kruidenspiraal. De Ecotuindag wordt afgesloten met een tuinborrel bij de Oranjerie vanaf 16.30 tot 18 u. Velt is de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren, en heeft 14000 leden in Nederland en Vlaanderen. Meer informatie staat op www.velt.be/hollandrijnland.

 

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×