Afscheidsbijeenkomst Dirk van Eck-Stichting

Aanstaande zondagmiddag organiseert de Dirk van Eck-Stichting een feestelijk afscheid voor donateurs en andere belangstellenden. De bijeenkomst vindt van 14 tot 16.30 uur plaats in museum Boerhaave en wordt afgesloten met een borrel. Het programma begint in het roerige Leiden van de jaren ’70 van de vorige eeuw. Agnes van Steen vertelt over het activisme in die tijd, waar ook de wortels van de stichting liggen. Centraal staat de presentatie van het 25e en laatste jaarboek. Daarin staan artikelen over actuele kwesties als kinderopvang voor werkende moeders En er is het levensverhaal van Luigi Belfi, de Italiaanse ijscoman op de Jan van Houtbrug bij wie iedereen wel eens een ijsje heeft gekocht. Bijzonder aan het jaarboek 2013 is de serie foto´s uit het 25- jarig bestaan van de Dirk van Eck-Stichting. Het jaarboek is een cadeautje voor de donateurs. Anderen kunnen het ter plekke kopen. Ook is er zondagmiddag de première van de nieuwe dvd in de serie Stadsbeeld in Beweging, samengesteld uit films die Leidse burgers hebben aangeboden. Ook die krijgen de donateurs cadeau en kunnen andere belangstellenden aanschaffen. Tussendoor speelt het Leidse trio Dempsey, dat voor de gelegenheid toepasselijke maatschappijkritische liederen ten gehore zal brengen. Het afscheid is feestelijk omdat het tegelijk een nieuw begin betekent. De Dirk van Eck-Stichting houdt op te bestaan, maar zet als Dirk van Eck-werkgroep het werk voort onder de vlag van de Historische Vereniging Oud Leiden. Om de overgang voor iedereen zichtbaar te maken, ondertekenen de twee clubs ter plekke een overeenkomst. Daarin wordt onafhankelijke voortzetting van de activiteiten op het gebied van sociale en economische geschiedenis gegarandeerd.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×