Woedende Van der Luit verklaart reders de oorlog: "Het water terug naar de Leidenaar"

Voormalig Lakenfeesten-organisator en D66-raadslid Aad van der Luit is boos. Boos op een aantal rederijen in Leiden die na protesten tegen de afsluiting van de Nieuwe rijn op Koninginnedag, Leiden Ontzet en de ijsbaan, nu hun pijlen hebben gericht op de Drakenboorraces die tijden de Lakenfeesten worden georganiseerd. “Ik erger me kapot aan het feit dat de zelfbenoemde reders nu ook bezwaar maken tegen de dragonbootrace die al 26 jaar in Leiden wordt gehouden! Toen we begonnen bestonden er nog helemaal rondvaartboten, wist de helft van de personen die nu zogenaamd reder zijn niet eens waar Leiden lag en was Paul Groenen nog bezig met het slepen van zandschepen”, fulmineert Van der Luit die de drakenbootraces ook presenteert.

Van der Luit is het zat en laat weten nu tot actie over te gaan: “Er bestaat in Nederland gelukkig het recht van protest en dat geldt niet alleen voor doorgeslagen ‘reders’. Van dat recht gaan we gebruik maken en we zullen op gezette tijden de vaarroute afzetten met pontons onder het motto ‘het water terug naar de leidenaar, het is van ons allemaal’. Van der Luit zegt al heel wat medestanders te hebben en ook de pontons zijn al toegezegd. “Ik ben hier echt woest over en vind het een schande dat ze denken dat ze zich dit te kunnen permitteren. Dan maar oorlog!”, zo laat Van der Luit weten via Facebook waar inmiddels tientallen mensen zich bij zijn kritiek hebben aangesloten.

Leiden Rederijen


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×