De stapel verhuisdozen - één per gebruiker - symboliseerde gisteren bij de officiële opening de samenwerking binnen brede school Het Gebouw van een hele serie organisaties die er hun intrek hebben genomen. (Foto's: Bram Pater).

'Het Gebouw' feestelijk in gebruik genomen

Brede School ‘Het Gebouw‘ aan de Surinamestraat in Leiden Noord is gistermiddag feestelijk in gebruik genomen. Leerlingen van de vier basisscholen die rond het nieuwe binnenplein zijn geconcentreerd zorgden voor een vrolijke drukte. Wijkbewoners en ook bewoners van Het Gebouw hadden voor allerlei zelfgemaakte hapjes gezorgd.

Audiofragment: Chris de Waard ging naar de opening en sprak met onderwijs-wethouder Frank de Wit, Janny de Groot van de LVAF, directeur Ben Noorlander van Ons doel en Wil Spies en Bram Pater die aan de slag gaan met de buurtterrasbus.

In de Brede School hebben tal van organisaties een plekje gekregen. Naast de basisscholen zijn dat de bibliotheek, peuterspeelzalen, buurthuis ’t Spoortje, JES, het Centrum voor Jeugd en Gezin, het sportbedrijf en buitenschoolse opvang. Het is de bedoeling dat al die organisaties de komende tijd steeds meer dingen samen oppakken, zodat het principe van een brede school vol tot zijn recht komt.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×