DoCos en UVS eren de overleden DoCos-speler. (Foto: Hidde de Meij)

DoCos gehuldigd na superseizoen

Het is een ware prestatie. DoCos Zaterdag 1 is in het tweede jaar na de oprichting kampioen van de 4e klasse A geworden. DoCos is in het seizoen 2011-2012 gaan voetballen op zaterdag omdat er vanuit de jeugd een sterke behoefte was om op zaterdag te voetballen. Het zeer jonge team, met uitzondering van aanvoerder Marcel Onvlee, is de meer dan terechte kampioen.

Afgelopen zaterdag waren er huldigingsfestiviteiten en moesten de mannen van trainer Joop Lankhaar nog voetballen tegen de zaterdagtak van UVS. Vooraf werd er een minuut stilte gehouden voor de plotseling overleden 28-jarige Tom van Houten, speler van DoCos Zaterdag 4. De wedstrijd deed er al niet meer toe aangezien DoCos vorige week al kampioen was geworden, toch won DoCos afgetekend met 3-0. De doelpunten kwamen op naam van Melvin van Gent, Chris van Empel en Maik Groote. Al met al een fantastisch seizoen, DoCos won in 24 wedstrijden 21 keer, speelde 2 keer gelijk en verloor maar 1 keer. Cijfers waar de meeste ploegen jaloers op zouden zijn. “Vanaf de 4e speelronde staan wij bovenaan en daarom verdienen wij de eerste plaats en de bijbehorende promotie naar de derde klasse” geeft DoCos speler Mitchell van der Leek aan.

Het werd achteraf een topfeest. Eerst werden de mannen gehuldigd in de kantine, daarna werd er ondanks het matige weer een rondje Leiden gevaren. Toen kon het echte feest beginnen. “We zijn uit eten gegaan en hebben natuurlijk de nodige biertjes gedronken” geeft de kersverse kampioen van der Leek aan. Voor DoCos volgt er nu alleen nog een officiële receptie op 1 juni en dan kunnen de mannen lekker van hun vrije zaterdagen genieten.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×