Aangepaste route Leiden Marathon

Op zondag 26 mei vindt in Leiden de jaarlijke marathon plaats. Dit jaar verwacht de organisatie op de 42 kilometer zo’n 1000 deelnemers, ongeveer drie keer zo veel als voorgaande jaren. Dat komt volgens directeur Tjeerd Scheffer doordat er dit jaar één grote ronde wordt gelopen. De aangepaste route had nogal wat voeten in de aarde. Zo is er met behulp van Defensie een ponton aangelegd ter hoogte van de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude om de juiste lengte van de route te bereiken. Die extra moeite werpt zijn vruchten af. “Heel veel lopers vinden één grote ronde veel prettiger dan twee keer een halve marathon, zoals de laatste jaren het geval was. Kijk, Amsterdam met 17.000 en Rotterdam met 9.500 zijn onaantastbaar, maar de nummers drie en vier, Eindhoven (1.400) en Zeeland (1.200) zijn in te halen. Volgend jaar willen we de derde marathon van Nederland zijn.”

Sleutelstad doet op 26 mei de hele dag live verslag van de marathon.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×