Lunchconcert BplusC met Joana Rolo en Justina Jarzab

Aanstaande donderdag verzorgen twee pianisten het Lunchconcert van BplusC. De Portugese Joana Rolo zal de Pianosonate in g kl.t. opus 22 van Robert Schumann uitvoeren. De Poolse Justina Jarzab is te beluisteren in een uitvoering van de Sonate Hob. XVI: 48 van Joseph Haydn en in de Rigoletto-Fantasie van Franz Liszt. Het concert begint om 12.45 uur en vindt zoals altijd plaats in de Kapelzaal aan de Oude Vest. Kaarten kosten €4 per persoon.

Joana Rolo werd in Lissabon geboren en begon al op zevenjarige leeftijd aan haar pianostudie. Later zette zij onder leiding van Jean-Bernard Pommier haar studie voort aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Als soliste en in kamermuziekverband gaf zij met succes tal van concerten. Naast haar pianostudie, voltooide zij haar studie kunstgeschiedenis aan de Nieuwe Universiteit van Lissabon. Justina Jarzab studeerde in 2010 af aan de Muziekacademie van Krakow (Polen). Men kende haar een studie-beurs toe waarmee zij haar studie aan het Verdi-Conservatorium in Milaan kon voortzetten. Ook nam ze deel aan diverse meestercursussen. Ze geeft als soliste en als lid van een Pools pianotrio concerten in Europa en de Verenigde Staten. Nadat zij in Warschau een post-conservatoria studie had voltooid, vervolmaakte zij onder leiding van Jean-Bernard Pommier en José Núñez haar spel in Rotterdam.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×