Ontwikkelaar Hans Bakker in 'het gat' dat inmmidels is gemaakt tussen de twee delen van het complex aan de Koppenhinksteeg. Op die plek komen in de toekomst technische ruimtes en een fietsenstalling. Op het dak komt een terras voor de aangrnezende appartementen. (Foto: Chris de Waard).

Herontwikkeling Koppenhinksteeg begonnen

De restauratie van de voormalige Vrijplaats Koppenhinksteeg is begonnen. Het rijtje panden wordt door de Leidse ontwikkelaar Hans Bakker in twee fases verbouwd tot appartementencomplex Eduard IJdo. Ongeveer de helft van de 13 te realiseren appartementen is inmiddels verkocht. Op de grond komen aan de kant van de steeg en de Hooglandse Kerkgracht winkeltjes, aan de waterkant komen ook appartementen.

Audiofragment: Chris de Waard liep met Hans Bakker door de panden en liet zich bijpraten over de restauratie.

Bakker verwacht dat de restauratie van het eerste deel – op de kop van de Hooglandse Kerkgracht – volgend jaar zomer wordt opgeleverd. De twee achterste pandjes in de Koppenhinksteeg zelf worden tot die tijd door de aannemer gebruikt voor opslag. Direct na de afronding van de eerste fase worden ook die twee voormalige kaaspakhuizen gerestaureerd. Daar komen goedkopere appartementen.

De gemeente Leiden laat weten blij te zijn dat de werkzaamheden aan de panden zijn begonnen. Wel is Bakker volgens de gemeente veel te laat begonnen en daarom in gebreke gebleven. Eerder zei wethouder Van Woensel dat de panden in april 2013 opgeleverd zouden moeten worden. Zo niet, dan zou een dwangsom van 25.000 euro per maand worden opgelegd voor elke maand dat de bouw langer duurt.

De gemeente laat in een reactie weten niet af te zien van die dwangsom om druk o pde ketel te houden: “Atrium is dit bedrag nu inderdaad verschuldigd”. Bij de koopovereenkomst werd vastgelegd wanneer Bakker moest beginnen en hoe lang hij over de restauratie mag doen. Zelf ontkent Bakker in bovenstaand interview dat hij termijnen heeft overschreden.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×