Leids onderzoek naar medicinale cannabis

De Leidse plantenchemicus Arno Hazekamp heeft samen met farmaco-epidemoloog Rob Heerdink onderzoek gedaan naar de toepassing van medicinale cannabis. De twee wilden weten hoe vaak artsen het voorschrijven en aan wie. Medicinale cannabis wordt in Nederland sinds 2003 voorgeschreven en is nog steeds door veel taboes omgeven. Daardoor is er nog weinig bekend over de effectiviteit en de toepassing.

Audiofragment: De Leidse onderzoeker Arno Hazekamp deed onderzoek naar de toepassing van medicinale cannabis.

In een nieuw onderzoek wil Hazekamp ook patiënten onder de loep nemen om er achter te komen of ze baat hebben bij het gebruik van medicinale cannabis. Dan wordt ook beter in beeld gebracht bij welke ziektebeelden het middel verlichting biedt. Het wordt met name gebruikt in combinatie met andere pijnbestrijding.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×