Gemeenteraad zet streep door onderzoek ambtenarenhuisvesting

Een ruime meerderheid in de gemeenteraad heeft wethouder Roos van Gelderen (SP) opgedragen om geen verder onderzoek te doen naar de toekomstige huisvesting van de Leidse ambtenaren. Onder andere coalitiepartners VVD, CDA en D66 vinden het een slecht signaal als de gemeente in tijden van crisis vele miljoenen zou uitgeven aan een nieuw stadskantoor. Van Gelderen betreurt die beeldvorming en bestrijdt ook ten stelligste dat ze geld over de balk wil gooien: “Ik ben wel de laatste die met een megalomaan project aan de slag wil gaan”.

Audiofragment: Roos van Gelderen zit in haar maag met het verbod op een onderzoek naar ambtenarenhuisvesting. Niks doen is namelijk duurder dan alle alternatieven.

Van Gelderen móét wel nadenken over de toekomstige werkplekken van het gemeentepersoneel. Over tien jaar moet de gemeente het voormalige belastingkantoor aan het Stationsplein verlaten en het Stadsbouwhuis moet ook ingrijpend worden opgeknapt als de ambtenaren daar blijven. In het onderzoek is niet alleen gekeken wat nieuwbouw kost. Álle mogelijkheden zijn op een rij gezet en Van Gelderen stond op het punt om de resultaten naar de raad te sturen toen de raad haar opdroeg het onderzoek te staken. Van Gelderen gaat zich nu beraden, maar zegt wel dat van uitstel geen afstel komt.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×