Burgemeester Lenferink spreekt bij de onthulling van de koningslinde in de voortuin van Rapenburg 70. (Foto: Ivo van Spronsen).

Burgemeester en rector magnificus onthullen koningslinde

Vanmiddag werd in de voortuin van het bestuursbureau van de Leidse Universiteit de k(r)oningslinde officieel onthuld. Burgemeester Lenferink en rector magnificus Stolker onthulden samen het smeedwerk dat om de linde heen staat, nadat eerst de burgemeester het woord had gericht tot de aanwezigen.

De burgemeester bleek goed op zijn plek als historicus en vertelde over de vele lindes die door de eeuwen heen zijn geplant in Nederland en in het bijzonder in Leiden. Vooral lindes voor koninginnen zijn er in Leiden veel. Voor deze eerste Leidse linde voor een koning is deze plek aan het Rapenburg gekozen vanwege de mooie ligging en de speciale band van de Oranjes met Leiden en de Universiteit.

Na de toespraak volgde de onthulling en werden door scholieren van Basisschool Roomburg speciale zelfgemaakte vogelhuisjes opgehangen met daarin ‘appeltjes van oranje’. De vogelhuisjes moeten de nu nog kale en dunne boom opluisteren totdat de eerste blaadjes aan de boom groeien.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×