Districtschef Joep Pattijn van de politie, burgemeester Lenferink en Officier van Justitie Marije van der Laan gaven eind van de middag een persconferentie over de dreiging met een schietpartij op een Leidse school. (Foto: Chris de Waard).

Dader dreiging schoolschietpartij is bekend

Het dreigement om op een Leidse school een bloedbad aan te richten was loos. Dat is zojuist bekend gemaakt op een persconferentie van burgemeester Lenferink, de politie en het Openbaar Ministerie. De jongen die het dreigement afgelopen weekeinde op de website 4chan.org plaatste deed dat vanuit Costa Rica. Hij had zijn dreigement dus nooit uit kunnen voeren. De politie is vanaf morgen dan ook niet meer bij de scholen aanwezig.

Audiofragment: Na afloop van de persconferentie sprak Chris de Waard met burgemeester Lenferink en met districtschef Pattijn van de politie.

De verdachte is een jongen die in Leiden op school zat. Toen eerder deze week bekend werd dat het spoor naar Costa Rica leidde, kreeg de politie informatie van de voormalige school van de jongen en ook van oud-klasgenoten. De combinatie van het Midden-Amerikaanse land en ruzie met een leraar Nederlands deden bij verschillende mensen een belletje rinkelen. Al snel werd duidelijk dat de jongen al enige tijd in Costa rica verblijft. Zijn ouders wonen wel in Leiden. Om welke school in Leiden het gaat, willen de autoriteiten niet kwijt.

Audiofragment: Integrale opname van de persconferentie. Na de verklaringen was er voor de pers gelegenheid om vragen te stellen.

volgens de gemeente is van de verdachte ook bekend dat hij belangstelling heeft voor wapens en een presentatie zou hebben gehouden over schietincidenten op scholen.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×