Salon Boerhaave over fotografie in de geneeskunde

Op woensdag 8 mei geeft Mieneke te Hennepe, conservator bij Museum Boerhaave, de Salonlezing Portret van een patiënt; fotografie in de geneeskunde. Met veel passie begonnen artsen en fotografen vanaf 1850 zieke mensen te fotograferen. Het leidde tot prachtige foto’s, afschrikwekkende handgekleurde beelden en medische plaatjes als ware kunstwerken.

In korte tijd ontstonden nieuwe manieren om patiënten en hun ziektebeelden vast te leggen. De fotografie veranderde daarmee de visuele cultuur in de geneeskunde tot op de dag van vandaag. Aan de hand van bijzondere voorbeelden vertelt Mieneke te Hennepe over het ontstaan van medische fotografie. De lezing duurt van 16.30 tot 17.30 uur.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×