Vanavond besluit over heropening scholen

Vanavond hoopt de gemeente Leiden bekend te maken of de scholen in Leiden morgen weer gewoon open gaan. De eerder vanmiddag aangehouden verdachte wordt momenteel verhoord. Er is nog niets te zeggen over zijn eventuele betrokkenheid bij het dreigement. De politie wil de leeftijd van de verdachte nog niet bekend maken. Politie en OM benadrukken nogmaals dat het gaat om één verdachte die is aangehouden. Het onderzoek gaat onverminderd door, zo laat de gemeente weten.

Audiofragment: Woordvoerder Hennie Castelein van de gemeente Leiden geeft een update over de dreiging op Leidse scholen.

De politie krijgt ondertussen veel informatie van scholen. Die wordt in het onderzoek meegenomen. Aan het begin van de avond wordt wederom in gezamenlijk overleg bekeken wat er morgen gaat gebeuren. Met de scholen is de afspraak gemaakt dat zij vanavond de ouders en leerlingen nader op hoogte zullen stellen. Ook de rest van het Leidse onderwijsveld ontvangt vanavond een toelichting. Vooral veel basisscholen hadden aan het begin van de dag vragen over de gemaakte keuze.

Het Rijnlands Lyceum Oegstgeest, dat eerder vandaag haar deuren gesloten hield, laat op haar website weten dat alle activiteiten naar dinsdag zijn verplaatst en zij morgen haar deuren weer opent.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×