Het werkbezoek aan Arnhem begon met een rondleiding door Park Sonsbeek. (Foto's: Chris de Waard).

Leids werkbezoek aan Arnhem in teken van beste binnenstad

In 2017 wil Leiden de Beste Binnenstad van Nederland worden. Om ideeen op te doen vond er afgelopen vrijdag een werkbezoek plaats van een grote Leidse delegatie aan Arnhem. Die stad was Beste Binnenstad in de periode 2007-2009. Raadsleden, binnenstad-wethouder Van Woensel, stadspartners, wijk- en winkeliersverenigingen en ambtenaren van de gemeente Leiden dompelden zich de hele dag onder in de stad aan de Rijn.

Audiofragment: Chris de Waard ging mee naar Arnhem en maakte een verslag van de dag.

Het werkbezoek begon met een rondleiding door stadspark Sonsbeek waar allerlei ideeen werden opgedaan voor het in Leiden aan te leggen Singelpark. Daarna volgde een ontvangst door de gemeente Arnhem en een rondleiding door het centrum. Wethouder Van Woensel was na afloop vooral gecharmeerd door de bestrating en het straatmeubilair in het centrum, raadsleden vonden bijvoorbeeld het tijdelijk inrichten van tuinen en wifi-parken op braakliggende plekken een goede suggestie om mee te nemen naar Leiden.

Leiden Beste Binnenstad


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×