Pierre Heijnen kwam gisteravond in Leiden het sociaal akkoord verdedigen. (Foto: Chris de Waard).

Kamerlid Pierre Heijnen verdedigt sociaal akkoord

PvdA Kamerlid Pierre Heijnen was gisteravond op bezoek in restaurant De Grote Beer in Leiden. Daar verdedigde hij voor de lokale PvdA-afdeling het sociaal akkoord dat het kabinet heeft gesloten met werkgevers en werknemers. Opvallend detail: dat akkoord wordt ook wel het Mondriaan Akkoord genoemd, omdat het is uitonderhandeld in het ROC Mondriaan in Den Haag. Juist bij die onderwijsinstelling wordt Heijnen per 1 september de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur. Hij legt zijn kamerlidmaatschap neer en wordt opgevolgd door Leidenaar Roelof van Laar.

Audiofragment: Na afloop van het politiek café sprak Chris de Waard met Pierre Heijnen over het sociaal akkoord.

Heijnen is enthousiast over het akkoord: “We zijn er in geslaagd om overeenstemming te bereiken tussen hele fanatieke vakbondsmensen, hele rechtse werkgevers, de sociaaldemocraten van de PvdA en de liberalen van de VVD”.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×