Gerry van Bakel in gesprek met GroenLinks-raadslid Jan Thijs Nieborg over Titus de Taxus. Nog tijdens de uitzending van Nieuws071 werd bekend dat de boom vrijwel zeker wordt verplaatst.

Universiteit onderzoekt verplanting 'Titus de Taxus'

De Universiteit Leiden gaat kijken of de taxus bij het Bestuursbureau kan worden verplant in plaats van gekapt. Die toezegging heeft Rector Magnificus Carel Stolker zojuist gedaan. Titus de Taxus – die sinds gisteravond via twitter veelvuldig van zich laat horen – hoopt op een plekje in de kweektuin van het Singelpark. De vrienden van het Singelpark hebben al laten weten dat Titus welkom is. De universiteit heeft nu aan GroenLinks beloofd de boom voorlopig te laten staan, zodat de partij met een concreet plan kan komen. Omdat verplaatsen duurder is dan kappen, moet GroenLinks ook op zoek naar financiering. Fractievoorzitter Pieter Kos denkt daarvoor aan crowdfunding.

Gisteren werd via Sleutelstad bekend dat de universiteit de taxus wilde kappen om plek te maken voor de Koningslinde die op 30 april wordt onthuld. Na vragen van GroenLinks in Leiden ontstond er een storm van kritiek op dat voornemen. Waarschijnlijk blijft de taxus nu tot na de zomer staan en wordt de boom in oktober verplant.

Audiofragment: Gerry van Bakel praat met Jan Thijs Nieborg over het kappen van bomen aan het Rapenburg voor de koningslinde.

Leiden titusdetaxus


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×