Raad van State: dansverbod NEXT is terecht

Het dansverbod dat NEXT kreeg van de gemeente, is terecht. De Raad van State zei dit vanochtend. Het café aan de Langebrug kreeg vorig jaar een dansverbod van de gemeente, met een boete als stok achter de deur. Dit was na aanleiding van overlast voor buurtbewoners. Het organiseren van dansavonden zou in strijd zijn met het bestemmingsplan en bovendien zou NEXT de benodigde vergunning niet hebben.

Om een discotheek te zijn is een horeca-vergunning niveau 5 nodig; Next beschikt over een vergunning niveau 4. Toen de exploitant van NEXT het niet eens was met het verbod, besloot hij een kort geding aan te spannen. Na deze verloren te hebben, stapte hij naar de Raad van State. Ook hier ving hij dus bot.

Leiden kent maar twee locaties met een discotheekvergunning: danssalon InCasa aan de Lammermarkt en De Oude Harmonie aan de Breestraat.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×