Brandweeroefening in HSLtunnel

Aanstaande zaterdag oefenen verschillende eenheden van Brandweer Hollands Midden in de HSLtunnel. Om dat mogelijk te maken wordt het treinverkeer die dag omgeleid. Er zal zaterdag met twee pelotons geoefend worden. Het eerste peloton (kazernes Leiderdorp, Koudekerk aan de Rijn, Leiderdorp en Oegstgeest) oefent ’s morgens. Het tweede peloton (Leiderdorp, Koudekerk aan de Rijn, Leiden en Boskoop) oefent ’s middags. De oefening zal plaatsvinden rond en in de vluchtschacht Achthoven op het industrieterrein Achthoven in Leiderdorp. Het scenario van de oefening wordt niet tevoren bekendgemaakt. Tijdens de oefening zullen veel brandweervoertuigen vanaf de brandweerkazerne Leiderdorp en het RWS bezoekerscentrum A4 richting de oefenplaats rijden. Tijdens de oefening zullen de voertuigen geen signalen voeren. Om de oefening zo realistisch mogelijk te maken, verlenen leden van de Jeugdbrandweer Hollands Midden hun medewerking aan de oefening. ProRail geeft door het jaar heen alle brandweren van de regio’s waar de HSL doorheen rijdt de gelegenheid om te oefenen in de tunnel.

Leiden Oegstgeest


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×