(foto: Gerry van Bakel)

Cultuur071: Eline Levering, Onder Ons en Brand Los

Eline Levering is een echte duizendpoot, van alle markten thuis. Geen kapstok is groot genoeg voor al haar petten. Zij werkt onder de noemer Kunst in de kijker voor Den Haag danst, theater Ins Blau en PS Theater, zij is conservator voor de Karin Kortlang Stichting en permanent campagneleider van GroenLinks in Leiden. Luister de uitzending terug of volg Eline op Twitter via het account @elinelevering.

Audiofragment: Cultuur071 met Eline Levering

Elise Baeriswyl en Alex Olierhoek kwamen vertellen over kunst voor en door jongeren. Brand Los is het eerste festival dat Ark of Arts organiseert. Een collectief van jonge kunstenaars die graag jongeren en scholieren toegang wil bieden tot de kunst. Om te laten zien en ervaren dat kunst niet alleen mooi tekenen is of in een museum hangt. Zondag 14 april in LVC zijn kunstwerken te zien van 25 scholieren. Zaal gaat open om 14.30 uur en de entree is gratis. Bezoekers kunnen stemmen op het mooiste of leukste kunstwerk, gewoon met stembriefjes, de winnaar krijgt aan het eind van de middag een prijs uit handen van wethouder Roos van Gelderen en zijn of haar kunstwerk wordt ergens geëxposeerd. Zoek op Faceboek naar Ark of Arts of festival Brand Los.

In de studio kwam ook Ben van Leeuwen langs. Hij is lid van Onder Ons, een toneelvereniging uit Hazerswoude die al bijna 160 jaar bestaat. Onder Ons brengt dit weekend en volgend weekend het stuk Adel Blank van Alex van Warmerdam. Vanavond om 20.00 uur in Plein68 in Hazerswoude en vrijdag 19 en zaterdag 20 april om 20.30 in de Vrijplaats aan de Middelstegracht. Kaarten kosten €10, reserveren kan via www.toneelvereniging-onderons.nl.

Verder schoof Diana van den Driessche aan voor de culturele uittips. Zij raadt aan naar de Tulpenwandeling te gaan in de Hortus, de zon schijnt en de tulpen bloeien, dus mooier kan het niet. En donderdag staat in Ins Blau de toneelgroep De Nieuw Amsterdam met een monoloog van Arnon Grunberg: Pax Hominis. Een eerbetoon aan de mens met al zijn succesverhalen en mislukkingen.
Peter Visser had in zijn tiplijst Springpop in Q-bus staan, waar vanavond vanaf 20.00 uur vijf bands uit Leiden en omgeving zijn te horen. Woensdag is er in de Twee Spieghels een Unplugged avond. Wie wil, kan komen meespelen. Donderdag is er een huiskamerconcert van Lavula bij Peter Visser zelf, wil je komen, mail naar cultuur071@sleutelstad.nl of kijk op www.muziekgezien.blogspot.nl.
Govert de Kok besprak een heel aparte film: App, een Nederlandse thriller die als primeur heeft dat er een second screen is. Dus geluid uit, maar app aan op je mobiele telefoon. De app kun je het beste thuis downloaden. Het maakt de film spannender en werkt bij deze film erg goed. Al valt er ook genoeg te genieten zonder smartphone. Te zien in Trianon, kijk op www.bioscopenleiden.nl voor meer informatie.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×