Oceanië-weekend bij Volkenkunde

Op zaterdag 20 en zondag 21 april, organiseert museum Volkenkunde een Oceanië-weekend. Reden van deze activiteit, is dat de gerenoveerde Oceanië zaal dat weekend weer open gaat voor het publiek. Dat betekent dat het hele museum vanf dan weer volledig toegankelijk is voor de bezoekers. Er zijn dansworkshops, workshops Didgeridoo en rondleidingen door de vernieuwde zaal. Ook is er een familielezing over Paaseiland en klinkt er zondag vrolijke muziek. Het programma staat op www.volkenkunde.nl.

De nieuwe Oceaniëzaal biedt rondom een presentatie van indrukwekkende objecten en een doorlopend programma met geluidsfragmenten en muziek. Levensgrote projecties tonen het hedendaagse leven en landschappen uit de verschillende gebieden van Oceanië. De nieuwe vaste tentoonstelling geeft een breed overzicht van de diversiteit van culturen in het gebied. Het zwaartepunt van de collectie ligt nog steeds in Nieuw-Guinea, maar ook gebieden als Australië en Nieuw-Zeeland zijn nu beter vertegenwoordigd.

Leiden


Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@unity.nu

Telefoon Redactie
071 - 5425160

Privacy Policy

×